Günümüzde insanların pilates yapmak için artık çok daha fazla gerekçesi var. Artan iş ve stres yükü, modern insanın kronik bir problemi olan hareketsizlik ve obezite, pilatesi bir lüks olmaktan çıkarıyor. Pilatesle alakalı olarak artan bu ilgiyi özellikle bazı büyük şehirlerdeki salon sayılarına bakarak da anlamak olası. Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan salonlar, her seviyede pilates yapan kişilere hitap edebiliyor. Profesyonel eğitmenlerin çağdaş stüdyolarla birleştiği Manavgat pilates konusunda hızlı bir yükseliş içinde.
Antalya’nın diğer merkez ilçelerinde olduğu gibi Manavgat’ta da özellikle bahar ve yaz aylarında pilatese olan ilgi artıyor. Buna rağmen kapalı bir alanda yapılabildiği için pilatesin dört mevsime de uygun bir form olduğunu vurgulamalıyız.
Pilatese ilişkin tüm egzersizler, vücuda dair asimetrik problemleri ortadan kaldırır. Yürüyüşçüler, amatör ya da profesyonel koşucular, jokeyler, beysbolcular, golfçular, dalgıçlar başta olmak üzere pek çok sporcu vücutlarının tümünü eşit düzeyde çalıştırmak adına pilatese ilgi gösteriyor. Ayrıca pilatesin kas gücünden faydalanmak isteyen pek çok dansçı olduğu da bilinir. Bunlar arasında özellikle Martha Graham sembol olmayı başarmıştır.
[caption id="attachment_13059" align="aligncenter" width="450"] Manavgat Pilates[/caption]
Manavgat Pilates Salonları
Manavgat pilates salonları özelinde bir araştırma yaptığınız zaman esasen çok sayıda opsiyon ile karşılaşabilirsiniz. Manavgat’ta oturduğunuz lokasyona göre bir filtreleme yapabilir, böylece ulaşım sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca deneme derslerine katılarak eğitmen ve salon niteliğinin kafanızdaki kriterlere uyup uymadığını test edebilirsiniz. Manavgat reformer pilatesten hamile pilatesine, mat pilatesten medikal pilatese pilates egzersiz türlerini yapmaya imkân sunan stüdyolarıyla sizleri bekliyor.
Pilatesin Tarihsel Yolculuğu
Hepimiz vücudumuzu forma sokmak adına spor salonlarına gidiyoruz ve çeşitli egzersiz biçimlerine yöneliyoruz. Pilates ise diğer formalardan farklı olarak sizi istikrarlı ve disiplinli bir süreçle beraber geliştirir. Bunu yaparken özellikle beden gelişiminizi zihinsel gelişiminizden bağımsız tutmaz. Zaten tüm pilates egzersizleri de bu ilke etrafında şekillenir. Peki bugün oldukça popüler bir teknik olan pilatesin tarihsel yolculuğu nasıldır?
Pilates’in gerçek kahramanı, tekniğe de bizzat adını veren Joseph Pilates’tir. Kendisi yaklaşık olarak 500 civarında egzersiz geliştirmiştir. Tüm bu egzersizlerin ortak özelliği belli prensiplerin etrafında şekillenmiştir. Nefes, konsantrasyon, merkezleme, akıcılık, izolasyon, program, hassasiyet gibi önemli ilkelere bağlı kalınması durumunda pilatesten tam anlamıyla verimli bir şekilde faydalanmak mümkündür. Joseph Pilates, sporcu bir aileden gelmiş bir isimdir. Özellikle annesinin jimnastikçi olması, bu egzersizleri oluşturmasında önemli bir rol oynamıştır. Kendisi henüz 15 yaşındayken insan anatomisine dair derin bir bilgiye sahip olmayı başarmıştır. Pek çok egzersizi kendi rahatsızlıklarına karşı bir reaksiyon olarak geliştirmiştir.
Pilates ilk olarak 1920’li senelerde Almanya ve ABD’de yayılır. İlk pilates stüdyosu 1926 senesinde New York ‘ta kurulur. Bu stüdyoya dünyanın en meşhur dansçıları kısa sürede ilgi göstermeye başlar. Hem rehabilitasyon hem de performans anlamında pilates egzersizlerinin iyi geldiğini fark eden insanlar, tekniğin yayılmasına öncülük eder. Joseph bu süreçte egzersizlerle beraber cihazları da geliştirir. Bölgesel değil bütünsel bir metot barındıran tekniğin kurucusu, pilatese dair iki ayrı kitap yazmıştır. Pilates, o dönemlerden bugüne dek sorunsuz bir şekilde yol almaya ve gelişim göstermeye devam etmektedir.